Domotica met behulp van Fibaro


Wat is domotica?

Domotica maakt uw leven een stuk makkelijker, veiliger en comfortabeler. Bij het Fibaro domotica systeem plaatst u verschillende “modules”, kleine apparaatjes, tussen uw apparaten (bijvoorbeeld een schemerlamp of een televisie) en uw stopcontact en kunt u deze op afstand bedienen. Neem bijvoorbeeld de Fibaro domotica Relais aan/uit schakelaar. U plaatst deze schakelaar in uw bestaande wandcontactdoos en daarna heeft u meteen de volledige bediening over dit stopcontact. Zo kunt u nu bijvoorbeeld uw schemerlampje aansluiten op dit stopcontact en deze bedienen via de Fibaro app.

Domotica betekend feitelijk ook “slimme apparaten”. In het Fibaro systeem moet u de modules en sensoren aansluiten op het hart van het systeem, de “controller”. Deze controller heet de “Home Center” en is de slimste z-wave controller op de markt. Z-wave is het protocol waar Fibaro gebruik van maakt en kunt u bijvoorbeeld vergelijken met een wifi-netwerk. Een wifi-netwerk wordt meestal gebruikt om data, internet, te versturen van het ene apparaat naar het andere apparaat. Z-wave doet eigenlijk hetzelfde, maar het voordeel van Z-wave is dat dit een speciaal protocol voor domotica is en vrijwel geen storingen heeft of veroorzaakt

Over-fibaro-apps

Over Fibaro

Fibaro, hét merk voor draadloze Z-wave producten. Draadloze domotica is in opkomst en wordt door steeds meer mensen ontdekt. Het gebruik van smartphones zoals een iPhone of Android-kloon is niet meer uit ons bestaan weg te denken. We willen graag alle mogelijkheden hiervan benutten en dat is precies wat het Fibaro systeem voor u doet.

Eenvoudig te installeren

Het draadloze systeem is eenvoudig in uw bestaande infrastructuur te installeren. De modules passen achter iedere 50mm contactdoos, achter lichtschakelaars, rolluiken etc. en zijn compatibel met ieder elektrisch systeem.

Energiebesparing

Via de ontwikkelde Fibaro app voor op uw smartphone of tablet kunt u het systeem met gemak op afstand bedienen. U ontvangt alle meldingen op uw apparaat en kunt eenvoudig uw energieverbruik inzien. Van ieder aangesloten apparaat is het verbruik te zien en indien nodig kunt u het apparaat op afstand uitschakelen.

sys_center

Z-wave technologie

Fibaro maakt gebruik van Z-wave technologie wat het compatibel maakt met draadloze producten van bijna 300 onafhankelijke fabrikanten. De Fibaro Home Center functioneert met diverse ip-camera’s. Bij een gedetecteerd incident zal het systeem een foto of video naar uw apparaat verzenden.

Bestaand beveiligingssysteem?

Heeft u al een beveiligingssysteem? Geen probleem, het Fibaro systeem is geïntegreerd met de InteGra inbraakcentrale. Dit is mogelijk door het gebruik van de InteGra Ethernet Module die communiceert over IP met het Fibaro Home Center.

motion_sensor_20

Comfort in uw dagelijks bestaan

Om het voor u zo comfortabel mogelijk te maken kunt u zelf scenes instellen. Stelt u zich voor: U komt thuis, de lichten gaan aan, het koffiezetapparaat start op en de tv gaat aan. Het systeem detecteert dat u thuis komt en schakelt automatisch over op de door u ingestelde scene. Zo kunt u ook een scene instellen voor het kijken van een film. Laat de lichten dimmen, de dvd-speler inschakelen en de rolluiken zakken. Kortom het Fibaro systeem maakt u het leven een stuk makkelijker.

 

sys_multi