Groepenkast aanpassen


Voor uw veiligheid en de veiligheid van anderen, is het van groot belang dat uw groepenkast goed is geïnstalleerd en naar behoren functioneert. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een groepenkast die bij uw stroomverbruik past. Tevens adviseren wij dat u deze regelmatig laat onderhouden. Onze elektriciens kunnen u van dienst zijn als u een groepenkast wilt laten installeren, aansluiten, uitbreiden, vervangen of controleren.

Groepenkast installeren
Het aansluiten van een groepenkast moet u enkel laten doen door een erkende en ervaren elektricien. Het aansluiten of installeren van een groepenkast luister heel nauwkeurig. Ten eerste zijn er veel verschillende soorten groepenkasten verkrijgbaar. De verschillen zitten hem onder andere in het merk van de groepenkast en de maatvoering. Ten tweede wordt er een onderscheid gemaakt tussen groepenkasten met een één fase aansluiting of een drie fasen aansluiting. Ten derde dient men rekening te houden met het aantal stopcontacten en lichtpunten in uw woning of bedrijfspand. Aan de hand van het aantal stopcontacten en lichtpunten wordt bepaald hoeveel groepen er in uw groepenkast geplaatst dienen te worden.

Groepenkast uitbreiden
Wilt u uw een aanpassing in uw groenkast maken of uw groepenkast, dan kunt u dat ook het beste laten doen door een erkend en ervaren elektricien. Dit is vooral raadzaam als u nieuwe of vervangende apparaten gaat aanschaffen die extra stroom gaan verbruiken. Mogelijk is het stroomgebruik op 1 van de groepen te veel en dient er een groep bij geplaatst te worden. Als u bijvoorbeeld een apparaat koopt met een vermogen van meer dan 2000 kilowatt is het gewenst dat u een extra groep in de groepenkast laat plaatsen. Doet u dat niet, dan is de kans op een kortsluiting erg groot. Onze elektriciens weten precies hoe dit in zijn werk gaat en zullen u groepenkast zo aanpassen dat u uw nieuwe apparaten na het uitbreiden van de groepenkast veilig kunt gebruiken. Kies voor uw eigen veiligheid en laat het werk altijd door een vakman uitvoeren.
Groepenkast vervangen
Heeft uw woning of kantoor een oude stoppenkast. Laat deze dan vervangen. Tegenwoordig zijn de moderne stoppenkasten een stuk veiliger dan de ouderwetse stoppenkasten. Dit komt o.a. door de aanwezigheid van een extra aardlekschakelaar. Door een extra aardschakelaar voorkomt u kortsluiting en overbelasting voorkomen.